Bij de kindertandarts

Bij de kindertandarts

Snoet is een praktijk van kindertandartsen in Amsterdam-West. We behandelen kinderen van 0 tot ongeveer 10 jaar. Snoet neemt de tijd voor kinderen. Soms lukt de behandeling niet bij uw eigen tandarts. Of het gaat te moeilijk. Uw eigen tandarts verwijst uw kind dan naar ons. En als we klaar zijn, gaat uw kind weer naar de eigen tandarts terug.

Op deze pagina leest u hoe de behandeling in zijn werk gaat.

Snoet-Office

Als u binnenkomt

Komt u voor de eerste afspraak? Meld u dan bij de balie.

Bent u al eerder geweest, neem dan uw kaartje met afspraken mee. Hou dit kaartje voor de scanner. De tandarts weet dan dat u er bent. U hoeft zich niet meer te melden bij de balie.

De scanner vindt u direct na de voordeur aan uw rechterhand.Na het scannen van uw kaartje neemt u plaats in de wachtkamer.

Begint de tandarts meteen?

Bij de eerste afspraak maken we kennis met elkaar. De tandarts behandelt uw kind nog niet. Eerst willen we meer weten.

U krijgt lijsten met vragen over uw kind. Die mag u invullen in de wachtkamer. Daarna volgt een gesprek met de tandarts. We luisteren naar u. Wie is uw kind? Hoe ging het bij andere tandartsen? We kijken naar het gebit van uw kind. Pas daarna doen we een voorstel voor de behandeling.

Begint-de-tandarts-meteen

De behandeling

Na de kennismaking maken we een afspraak voor behandeling. Dat begint met een afspraak om te wennen. Bij de wen-afspraak leggen we uw kind uit hoe het bij ons gaat. Rustig en duidelijk. Vaak maken we röntgenfoto’s van het gebit. Met die foto’s kunnen we bepalen welke behandeling nodig is.

cute girl

Wachtkamer

Bij de eerste afspraak bent u erbij. Bij de volgende afspraken wacht u in de wachtkamer. Na elke behandeling brengt de tandarts uw kind weer terug naar de wachtkamer. De tandarts vertelt u wat er is gedaan en wat er volgende keer gaat gebeuren.

scaled

Tanden poetsen

Wilt u zorgen dat uw kind voor ieder bezoek zijn tanden poetst? Uw kind mag zijn tanden poetsen in onze poetshoek. Neem alstublieft de tandenborstel van uw kind mee.

girl brushing

Speciale behandelingen

Soms is behandeling in de stoel van de tandarts te moeilijk. Bijvoorbeeld als uw kind te bang is of te jong. In dat geval geven we een licht kalmerend drankje (sedatie). Als dat nodig is, kunnen we uw kind ook behandelen onder narcose.

Huilen mag!

Is uw kind verdrietig na de behandeling bij de tandarts? Huilen mag! Prijs uw kind dat hij het goed heeft gedaan.

green dentist

Na de behandeling

De behandeling is klaar. Hoe gaat het nu verder? Hoe houdt uw kind een mooi, gezond gebit? Samen met uw kind krijgt u tips over poetsen en over gezond eten en drinken. De mondhygiënist of de assistente vertellen er meer over.

baby

Niet fotograferen

Foto’s maken of filmen mag niet in onze praktijk. Wij hebben respect voor uw privacy en die van uw kind. Hou alstublieft ook rekening met de privacy van de tandartsen.