Vragen?

Over Snoet

Wij zijn kindertandartsen. We behandelen kinderen van 0 tot ongeveer 10 jaar. Snoet is een verwijspraktijk. Dat betekent dat u een verwijzing nodig hebt van uw eigen tandarts. Soms krijgen kinderen een verwijzing van de huisarts, de GGD of de kaakchirurg.Soms lukt de behandeling bij uw eigen tandarts niet goed. Uw tandarts verwijst uw kind dan naar ons. En als we klaar zijn, gaat uw kind weer naar de eigen tandarts terug.

De kindertandarts neemt de tijd voor kinderen. We bieden structuur. De behandeling verloopt in kleine stappen. We bespreken duidelijk met uw kind wat we gaan doen. Dat maakt het makkelijker. In speciale gevallen krijgt een kind een licht kalmerend drankje. Als dat nodig is, kunnen we uw kind ook behandelen onder narcose.

Hebt u een klacht? Neem dan alstublieft contact met ons op. Snoet is aangesloten bij de klachtenregeling van de KNMT, de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde. U kunt een klachtbrief sturen via de website van de KNMT.

kindertandarts

Afspraken

Belt u voor de eerste afspraak? Hou dan alstublieft het volgende bij de hand:

 • de verwijsbrief van uw tandarts,
 • het Burgerservicenummer (BSN) van uw kind

Wilt u bij het eerste bezoek aan de praktijk meenemen:

 • de verwijsbrief van uw tandarts,
 • het verzekeringspasje van uw kind,
 • een identiteitsbewijs van uw kind.

U kunt zich melden bij de balie.

Komt u voor een volgende afspraak? Neem dan uw kaartje met afspraken mee. Hou dit kaartje voor de scanner. De tandarts weet dan dat u er bent. U hoeft zich niet meer te melden bij de balie.

De scanner vindt u direct na de voordeur aan uw rechterhand. Na het scannen van uw kaartje neemt u plaats in de wachtkamer.

Tot 24 uur van tevoren mag u de afspraak afzeggen. Belt u korter dan 24 uur van tevoren af? Dan krijgt u een rekening voor de gereserveerde tijd!

Wilt u een afspraak afzeggen, maar neemt niemand de telefoon aan? Spreek dan een boodschap in. Ook ‘s avonds en in het weekend kunt u inspreken om af te zeggen.

Bent u een afspraak vergeten? Dan krijgt u een rekening. Heel vervelend, dus bewaar het kaartje met de afspraak goed!

De dag voor de afspraak krijgt u een herinnering per sms.

De dag voor de afspraak krijgt u een herinnering per sms. U krijgt de herinnering aan het eind van de middag.

Let op: als u een sms krijgt, is het te laat om de afspraak af te zeggen! Afzeggen kan tot 24 uur van tevoren, daarna niet meer.

 • Kom alleen met uw kind (geen andere gezinsleden).
 • Kom op tijd! Bent u te vroeg? Wacht u alstublieft buiten.
 • Bent u te laat? Bel ons even!
 • Was uw handen en die van uw kind bij binnenkomst.
 • Houd 1,5 meter afstand tot andere mensen en tot ons personeel.
 • Volg instructies van het personeel op.
 • Neem zelf iets mee om uw kind tijdens het wachten te vermaken.
 • Bent u recent in een land geweest waarvoor u in quarantaine moet? Zegt u dan uw afspraak bij ons af. Recent betekent: 2 weken geleden of korter.
Lion

Eerste hulp

Kiespijn is heel vervelend. Uw kind kan er ‘s nachts wakker van liggen. En u ook. Paracetamol helpt goed tegen kiespijn. Hoeveel paracetamol kunt u geven? Dit is afhankelijk van de leeftijd en het gewicht van uw kind. Lees ook: hoeveel paracetamol mag mijn kind?

Een bezoek aan de tandarts is al spannend voor uw kind. Als uw kind kiespijn heeft, is het extra vervelend. Bij kiespijn stellen we de behandeling daarom liever uit. Eerst geeft u paracetamol. Wanneer uw kind 3 dagen paracetamol krijgt, is de pijn vaak minder. Daarna kunnen we uw kind in alle rust behandelen.

Twijfelt u, of hebt u vragen? U mag ons natuurlijk altijd bellen!

Is uw kind gevallen? Bel dan altijd even met de praktijk! De assistente zal u een aantal vragen stellen. Kinderen die gevallen zijn, willen we altijd snel zien. Hoe snel? Dat beslist de assistente in overleg met de tandarts. Zij vertelt of u meteen moet komen of pas later.

Is uw kind een blijvende tand kwijtgeraakt bij het vallen? Dat is ernstig. Pak de tand vast bij de kant waarmee je bijt. Stop de tand direct terug in het gat waar hij hoort. Lukt dat niet of durft u dat niet? Doe dan de tand in een beker melk en kom meteen naar de praktijk. Als de praktijk open is, hoeft u niet eerst te bellen. Is de praktijk gesloten? Bel dan met 0900-8602, het nummer voor spoed.

Vaak krijgt uw kind een verdoving voordat we gaan behandelen. We leggen uw kind uit dat de tand of kies gaat slapen. Van een verdoving gaat niet alleen de kies slapen, maar ook de wang en de lip. Soms bijten kinderen op hun wang of op hun lip. Let daarop wanneer u weer naar huis gaat.

Ziet de lip er na een tijdje heel naar dik en wit uit? Dan heeft uw kind per ongeluk op zijn lip gebeten. Of er te hard aan gelikt of op gesabbeld. Er komt dan een soort witte blaar op de lip. Dat voelt heel naar, maar het is niet erg. Het geneest vanzelf. Dat duurt ongeveer een week. Twijfelt u, dan mag u ons altijd bellen!

Heel soms gaat een gemaakte vulling kapot. Dat gebeurt bijna nooit. Als het toch gebeurt, is het niet heel erg. Bel ons dan voor een afspraak, dan maken wij een nieuwe vulling.

Paracetamol helpt goed tegen kiespijn. Hoeveel paracetamol kunt u geven? Dit is afhankelijk van de leeftijd en het gewicht van uw kind.

Paracetamol is er in verschillende vormen. Voor kinderen jonger dan 6 jaar adviseren wij zetpillen. Voor kinderen vanaf 6 jaar zijn zowel zetpillen als tabletten geschikt.

Kijk in onderstaande tabel welke hoeveelheid paracetamol u uw kind mag geven.

Kinderen jonger dan 6 jaar: zetpillen

leeftijd gewicht dosis (zetpil) maximaal aantal doses per 24 uur
vanaf 3 maanden 3,0 – 5,5 kg 60 mg 2 – 3
3 maanden – 1 jaar 5,5 – 10 kg 120 mg 2 – 3
1 – 2 jaar 10 – 12,5 kg 240 mg 2 – 3
2 – 4 jaar 12,5 – 17 kg 240 mg 3
4 – 6 jaar 17 – 22 kg 240 mg 4

Kinderen van 6 jaar en ouder: tabletten

leeftijd gewicht dosis (zetpil of tablet) maximaal aantal doses per 24 uur
6 – 9 jaar 22 – 30 kg 500 mg 2 – 3
9 – 12 jaar 30 – 40 kg 500 mg 3
12 – 15 jaar 40 – 55 kg 1000 mg 3
15 jaar en ouder > 55 kg 1000 mg 4

Lees ook altijd de bijsluiter.

Walrus

Betalen

Uw zorgverzekeraar betaalt de behandeling. Dit heeft geen invloed op uw eigen risico. U krijgt alleen een rekening als u niet komt zonder af te zeggen. Dus als u niet kunt komen, vergeet dan niet op tijd te bellen! Anders kost het u geld. Op tijd is 24 uur van tevoren.

Snoet heeft contracten met veel zorgverzekeraars. Dus wij dienen de rekening direct in bij uw zorgverzekeraar. Soms vragen we een vergoeding eerst aan bij de verzekeraar. Bijvoorbeeld extra tijd om te wennen, verdoving en behandeling onder narcose. Maar ook hiervoor ontvangt u geen rekening thuis.

Bent u een afspraak vergeten? Dan krijgt u een rekening voor de gereserveerde tijd. De zorgverzekeraar betaalt dit niet. Heel vervelend, dus bewaar het kaartje met de afspraak goed!

Snoetjes-DEF_Gorilla

Uw rol als ouder

U hoeft uw kind niet zelf voor te bereiden op de afspraak. Het is genoeg om te herhalen wat de tandarts de vorige keer gezegd heeft. Soms kan uw kind tegen de behandeling opzien. Dit is niet erg, stel uw kind gerust.

Bij de eerste afspraak bent u erbij. Bij de volgende afspraken blijft u zelf in de wachtkamer. Uw kind gaat alleen met de tandarts mee naar binnen. Zo krijgt de tandarts makkelijker contact met uw kind dan wanneer u erbij bent.

Na elke behandeling brengt de tandarts uw kind weer terug naar de wachtkamer. De tandarts vertelt u wat er is gedaan en wat er volgende keer gaat gebeuren.

Is uw kind verdrietig na de behandeling bij de tandarts? Huilen mag! Prijs uw kind dat hij het goed heeft gedaan.

Snoet-kid